Az Adventista Egyház Ausztriában nyitott, befogadó és barátságos

E-mail Nyomtatás PDF Bookmark and Share

Ausztriában 11 hónappal az építkezés megkezdése után, 2012 áprilisában befejezték a Hetednapi Adventista Egyház adminisztratív székhelyének új épületét. Az ünnepélyen részt vettek az egyház vezetői, valamint az építkezési tervet megvalósító csapat képviselői.

A szép gyűlésteremben körülbelül 80 személy volt jelen, együtt az alkalmazottakkal és a Végrehajtó Bizottság tagjai. Egy koreai zenecsoport értékes zenekíséretet biztosított. Oliver Fichtberger, az egyház általános titkára az építkezés lépéseit képekben mutatta be, ami egyben  néhány  tapasztalatnak a bemutatása is volt, mondhatni szerencsének azok számára, felületesen kezelik. Vallásos megközelítésből, azok számára, akik tudják, hogy létezik egy szerető Isten, ezek a tapasztalatok az isteni vezetésnek a jelei voltak.

Példának okáért Bécsben és a közeli szomszédos területeken 51 topográfus dolgozik. Közülük háromtól kértek felmérést. A legjobb ajánlat annyira jónak tűnt, hogy szinte gyanús volt. Az első találkozáskor a helyszínen megjegyezték, hogy a bizottság tagjai a központ megépítéséért, azt választották, aki a szomszédos felmérések nagy részét végezte, csökkentve így a költségeket.

Stan Sedbauer tervező megmagyarázta az épület építészeti elvének a háttérgondolatát: nyitott, vendégszerető, barátságos. Az épület pontosan olyan, amilyet a Hetednapi Adventista Egyház szeretne Ausztriában.

Sodl mérnök röviden bemutatta az építkezés főbb stádiumait. Majd Gabriel Maurer lelkipásztor, a Hetednapi Adventista Egyház Euro-Afrika Divízió titkára olvasott a Bibliából az advent hívők missziójáról: bátorsággal és határozottsággal beszéljenek az embereknek Bécsben és Ausztriában a keresztény reménységről, Jézus visszajöveteléről, ahogy megígérte. Ez a hívő  reménységének alapja és hitének kiteljesedése. Az adventhívők számára ez annyira fontos, hogy ez az elv megvilágosodik nevükben is, mivel az adventista eljövetelt jelent.

Stan Sedlbauer tervező ünnepélyes kulcsátadása után, Christian Gerer pénztáros, Herbert Brugger, aki Ausztriában a hetednapi adventisták elnöke, egy áldáskérő imával fejezte be. Az ünnepély végén a jelenlevők három csoportot alakítva megnézhették a különböző termeket és meghallgathatták az elmúlt hónap tapasztalatait.

A környéken élők számára június 17-én 2012-ben a nyitott ajtók napját szervezik meg.

Fordítás: Amota Lóránt